fbpx

NYT SAMARBEJDE FOR
HÅNDVÆRKER-
LINJEN

NYT SAMARBEJDE FOR
HÅNDVÆRKER-
LINJEN

OVER 50% HAR EN LÆREPLADS INDEN DE FORLADER BLIDSTRUP EFTERSKOLE

Her på slottet arbejder vi hele tiden på at gøre vores linjefag bedre og ikke mindst relevante for vores elever i deres fremtid. Vores håndværkerlinje er i rivende udvikling og vi er gået fra 10-15 elever da vi startede faget, til nu 27 mand stærk på holdet. Det har betydet udvidelse ikke kun på lokaler, men også i hvordan faget er bygget op. Vi gør rigtig meget ud af at få vores elever ud i praktik, i det virkelige liv, og over 50% ender med en læreplads inden deres efterskoleår er omme. I den proces har vi indledt et samarbejde med Outrup Vinduer og Døre, som vi er rigtig, rigtig glade for, og spændte på. I det følgende kan du læse artiklen fra TV2 Nord…

 

RIFT OM HÅNDVÆRKERE

Kampen om arbejdskraft er hård i håndværkerfaget, og meget tyder på, at det er en udfordring, der vil fortsætte de næste mange år. Hos Outrup Vinduer & Døre har man derfor igangsat initiativer, der skal sikre, at det i fremtiden er muligt at rekruttere dygtige håndværkere til virksomheden på Mors.

– Da vores vinduesproduktion ligger i et af landets yderområder, kan vi ikke læne os tilbage og tro, at arbejdskraften kommer af sig selv. Som virksomhed bliver vi nødt til at gøre os attraktive og tage aktiv del i ansvaret, så vi sikrer os, at der også om fem eller ti år er dygtige håndværkere på Mors og omegn,fortæller Outrups direktør, Henrik Nyby, og fortsætter:

– På et tidspunkt kommer vi nemlig til at stå over for et generationsskifte i virksomheden, hvor flere af de medarbejdere, der har været hos os i mange år, går på pension. Det efterlader et hul, som vi gerne skal kunne udfylde igen, når den tid kommer.

Derfor har Outrup taget kontakt til Blidstrup Efterskole, der også ligger på Mors. Her har skolen nemlig en håndværkerlinje, som har til formål at ruste eleverne til en eventuel fremtid inden for håndværkerfagene, og ifølge Henrik Nyby er det netop unge på en linje som denne, man som vinduesproducent bliver nødt til at gøre sig attraktiv over for:

– Da jeg hørte om håndværkerlinjen første gang, var min tanke, at vi måtte kunne gøre noget for hinanden. Dels kan efterskoleeleverne på håndværkerlinjen med fordel få indsigt og praktikplads i vores virksomhed, og dels kan vi gøre en indsats for at bevare og måske styrke den interesse, som eleverne allerede har vist for faget – blandt andet ved at synliggøre de spændende jobmuligheder i branchen, lyder det fra Henrik Nyby.

Det er resulteret i et samarbejde, hvor efterskolens i alt 27 elever på linjen den 23. januar skal på besøg hos virksomheden for at få indblik i produktionen, faget og de arbejdsmuligheder, der hører til faget.

Derudover får eleverne mulighed for at komme i praktik i virksomheden i uge 17, hvor de kan snuse til de to uddannelser, som virksomheden har i produktionen. Det gælder henholdsvis produktionsassistentuddannelsen og maskinsnedkeruddannelser, hvor man ved begge veksler mellem et praktikforløb og et skoleforløb:

– Samarbejdet med Outrup Vinduer & Døre betyder på flere måder rigtig meget for os. For det første er det en stor hjælp, at eleverne kan få et billede af jobmulighederne i praksis og endda komme ud og prøve kræfter med håndværkerfagene på en vinduesfabrik. Samtidig ser vi det også som en blåstempling af det arbejde, vi laver på skolen, da kontakten fra Outrup er et udtryk for, at virksomheden ser eleverne som potentielle nye medarbejdere i fremtiden, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for,fortæller Blidstrup Efterskoles forstander, Karsten Madsen.

Foruden samarbejdet med Blidstrup Efterskole har vinduesproducenten også etableret et samarbejde med Morsø Handelsgymnasium. Det skal blandt andet bidrage til, at også unge med en længerevarende uddannelse får lyst til at vende tilbage og søge job hos Outrup Vinduer & Døre på Mors.