VALGFAG

På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Valgfag er en mulighed for opdagelse af nye interesser og du har hele tiden to valgfag, som skifter fra periode til periode i skoleåret, så du samlet har mulighed for at afprøve seks forskellige valgfag.

VALGFAG

På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Valgfag er en mulighed for opdagelse af nye interesser og du har hele tiden to valgfag, som skifter fra periode til periode i skoleåret, så du samlet har mulighed for at afprøve seks forskellige valgfag.

BRÆTSPIL

I valgfaget Brætspil, dykker vi ned i et væld af både nemme og mere komplicerede brætspil. Vi kommer ligeledes til at kigge på kort- og terningspil. Her skal vi nyde, at vi for en stund kan være sammen på den “gammeldaws” facon, hvor Snapchat, TikTok og Instagram kan komme i baggrunden. Selvom nogle af spillene er nemme, vil de alle være af en sådan art, at man har indflydelse på spillets udfald. Vi dykker ned i spillenes taktiske overvejelser. Disse kunne være: Backgammon, Poker, Skak, Settlers, Trivial Pursuit, Meyer, Hint, Munchkin, Risk eller noget som DU gerne vil spille.

GIRLPOWER

Girlpower er et valgfag kun for piger.
Valgfaget tager udgangspunkt i at træne/styrke eget selvbillede i et trygt forum.
Her taler elever og lærer sammen om tanker og følelser forbundet med at være ung kvinde i dag.

Girlpower er tænkt som et trygt fællesskab for piger, hvor der er mulighed for at lytte og blive lyttet til og hvor emner så som piger/kvinders rettigheder, kroppen, hvordan det er at være ung i 2024, (selv)tillidsøvelser osv kan komme på tapetet.

Formålet er at skabe et trygt fristed, hvor pigerne kan nyde et rent pigefællesskab, samt lære mere om sig selv og grundvilkårene for unge kvinder.

Her udfordrer man sig selv med henblik på at blive modigere og vokse som person.

Pigerne skal ud at have nogle uforglemmelige oplevelser sammen og samtidig klare udfordringer/opgaver i fællesskab.

MAKERSPACE

Har du en god fantasi og lysten til at gå fra idé til handling, så skal du vælge dette valgfag, hvor mulighederne er mange.

I makerspace er der lagt op til at gå på opdagelse i det digitale laboratorium, hvor man kan udfolde og udvikle sin indre digitale designer, ved brug af forskellige modelleringsværktøjer.
I makerspace kan du prøve kræfter med vores 3D-printer, lasercutter og megaprinter.
Her kan der designes alt lige fra vægkunst til julepynt.

Makerspace henvender sig til alle der har mod på at omdanne idéer til produkter.

Er du vild med at arbejde kreativt med både hoved og hænder, og har lyst til at afprøve forskellige håndværksmæssige teknikker, så er er makerspace det rette valgfag for dig.

Makerspace er et sted for opfindelser og skabelse, som kobler kreativitet og innovation med teknologi.

 

 

KUNSTVÆRKSTED

Har du en livlig fantasi og er du vild med pensler og farver, så er det her valgfaget hvor du kan udtrykke din kreativitet i kunst, og hvor du får tid til at fordybe dig i kreative processer.

Du kommer til at møde flere forskellige kreative projekter i form af tegning, malerier og trykteknikker.

På dette valgfag er du nemlig med til at pynte vægge rundt omkring på skolen, lave portrætter, give gamle malerier nyt liv, lave tryk på tøj, ja – idéerne er mange.

Du får mulighed for at eksperimentere med materialer og teknikker og samtidig undersøge nye muligheder inden for kunstens verden.

Når man leger med kunst opstår der tit en særlig ro og fordybelse, men vi keder os aldrig, for her løber ideerne hurtigt.

Du behøver ikke at være den næste Van Goch for at være med på dette valgfag. Der er plads til dig der gerne vil udtrykke og udvikle dine kreative evner, teknik og tankegang.

e-sport

E-SPORT CASUAL

Hvis du elsker at game uden at det skal være alt for seriøst – så er esport casual lige noget for dig. På holdet spiller vi både nye og gamle spil, og du vil have medbestemmelse i, hvilke spil der games. Vi vil også afholde miniturneringer i arkade, fodbold og kampspil på storskærm. Vores fokus er at skabe et godt sammenhold omkring gaming.

SPRINGGYMNASTIK

Alle kan være med uanset om man er nybegynder eller øvet. Vi vil arbejde med tekniske stationer og grundelementer, for at give dig de bedste forudsætninger for at udvikle dig, lige meget hvad niveau du er på. Vi springer både på airtrack og trampolin. De spring du lærer vil du have mulighed for at vise i vores opvisning.

MOTOR[-]LÆRE

I faget motorlære tager vi udgangspunkt i det praktiske: en knallert, en scooter, en plæneklipper, en havetraktor, eller en helt anden ting med motor. Ved at skille tingene ad og få tingene til at køre lærer vi noget om, hvordan en motor fungerer, om gearkasse, om tænding, kobling, bremser osv. Du må gerne selv medbringe ting, der skal gøres køreklar (en gammel knallert, havetraktor og lign.).
Faget er både for dig, der er nybegynder indenfor motor og for dig, der har ”makket” i længere tid.

HESTESPRING

Hestespring foregår én gang ugentligt ved konkurrencerytter Sofia Westergaard. Kvalificeret og kompetent springundervisning, hvor der bliver lagt vægt på rytme, balance og teknik. Træningen består typisk af gymnastikspring eller banespring. Derudover vil der være enkelte teoritimer. Holdene bliver niveauinddelt, så er du/hesten helt rå eller stævnevante, så er der et hold for dig. Holdene vil bestå af 2-4 ryttere med en varighed på 30-60 min afhængig af holdets størrelse.

PERLEVÆRKSTED

På perleværkstedet skal vi arbejde med alle former for perler.

Her kan der laves alt fra vægpynt og bordpynt med HAMA-perler, dekorere tøj mm. med perlebrodering, og så skal du finde din indre designer frem, for her får du også mulighed for at lave smykker og skabe dit eget smykkedesign.

Det er håndarbejde, kreativitet og fingerfærdighed, når det er allerbedst.

Har du en god portion tålmodighed, får du timevis af fordybelse og god stemning i hyggelige omgivelser.

Så hvis du har lyst til at skabe og kreere smukke perledekorationer, brodere og designe smykker, så er dette valgfag lige noget for dig.

BADMINTON

Vi skal spille en masse badminton. Rundt om nettet, engelsk badminton, en mod en, to mod to, tre mod tre, verdensmester, kryds og bolle, først til et point, først til et tilfældigt point og mange flere. Vi gennemgår og øver de forskellige slag, og hvad kan man gøre for at vinde over modstanderen. Niveauet er meget blandet, fra dem der kun har spillet lidt i haven, og til dem der har gået til det i flere år. Der er plads til alle. Det vigtigste er, at vi går derfra, med smil på læben og lidt sved på panden.

RYTMISK GYMNASTIK

Rytmisk gymnastik er for alle, som har lyst til at blive bedre til den rytmiske del af gymnastikken. Vi skal arbejde med styrke, mobilitet, smidighed og koordinering, så du får bedre forudsætning for at lave øvelserne korrekte og får bedre forståelse for og kontrol over din krop. Vi skal sammen hjælpe hinanden med, at gøre undervisningen til et rart og sjovt sted at være, hvor vi hver især kan udvikle vores rytmiske evner.

FODBOLD

Vi skal spille en masse fodbold! Det skal være sjovt, der skal være masser af bold og så skal der være sved på panden – for fodbold er bare sjovest, når man giver den gas. Vi skal spille en masse kamp, men vi skal også lave en masse forskellige øvelser, der gør os til bedre fodboldspillere, og som gør det varierende og dermed sjovere.
Om du har spillet en masse fodbold før eller bare har lyst til at prøve kræfter med det, gør ikke så meget. Der er plads til alle niveauer, og det vigtigste er, at det skal være sjovt for alle.

FRILUFTSLIV

Friluftsliv er for dig, som er klar på eventyr i naturen. Du vil prøve kræfter med ting som bålmad, klatring, kajak og kano. Vi vil generelt nyde naturen, dens ro, storartethed og måske også dens barske side.

BESØG OS

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Besøg os…

BLIV ELEV

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Tilmeld…