Vil du møde os og se skolen på en personlig rundvisning?

Indtast dine oplysninger herunder og vi kontakter dig inden for de nærmeste dage

Mange tak for din interesse. Du hører fra os 😊

VALGFAG

Valgfag er mulighed for opdagelse af nye interesser. På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Du skal have et eller to valgfag, men det afhænger af hvilket linjefag du har, da omfanget her varierer fra fag til fag.

VALGFAG

Valgfag er mulighed for opdagelse af nye interesser. På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Du skal have et eller to valgfag, men det afhænger af hvilket linjefag du har, da omfanget her varierer fra fag til fag.

BRÆTSPIL

I valgfaget Brætspil, dykker vi ned i et væld af både nemme og mere komplicerede brætspil. Vi kommer ligeledes til at kigge på kort- og terningspil. Her skal vi nyde, at vi for en stund kan være sammen på den “gammeldaws” facon, hvor Snapchat, TikTok og Instagram kan komme i baggrunden. Selvom nogle af spillene er nemme, vil de alle være af en sådan art, at man har indflydelse på spillets udfald. Vi dykker ned i spillenes taktiske overvejelser. Disse kunne være: Backgammon, Poker, Skak, Settlers, Trivial Pursuit, Meyer, Hint, Munchkin, Risk eller noget som DU gerne vil spille.

GIRLPOWER

Girlpower er et valgfag, hvor der er fokus på relationerne til hinanden. Vi skal ud og have fede oplevelser og klare udfordringer sammen. Målet er, at du bliver mere bevidst om dig selv som menneske og om, at du udfordrer dig selv med henblik på at blive modigere og vokse som person. Vi skal vinterbade, snakke om styrker/svagheder, udfordre os selv, snakke om kvindekroppen, lave mindfuldness og meget meget mere. Så hvis du kunne tænke dig at arbejde med dig selv i et trygt forum, så er girlpower noget for dig.

GUITAR FOR BEGYNDERE

På Guitar lærer du et af verdens mest populære instrumenter at kende, og du kan endda vælge at lære ukulele også. Vi spiller sange, lærer basal musikteori, som gør dig mere selvhjulpen og lærer om de forskellige guitartyper og deres opbygning. Vi spiller hovedsageligt på akustiske guitarer, men kommer også i berøring med el-guitarer.

 

KREATIV

På det kreative valgfag er der mulighed for at fordybe sig. Mulighederne er mange og her er du selv med til at bestemme, hvilke kreative projekter vi skal lave. På valgfaget er der plads til alle. Det er ikke vigtigt, hvorvidt du er dygtig til at tegne, sy, eller kan dreje en kop i ler. Det vigtigste er, at vi skal hygge os med, at være kreative sammen.

e-sport

E-SPORT CASUAL

Hvis du elsker at game uden at det skal være alt for seriøst – så er esport casual lige noget for dig. På holdet spiller vi både nye og gamle spil, og du vil have medbestemmelse i, hvilke spil der games. Vi vil også afholde miniturneringer i arkade, fodbold og kampspil på storskærm. Vores fokus er at skabe et godt sammenhold omkring gaming.

SPRINGGYMNASTIK

Alle kan være med uanset om man er nybegynder eller øvet. Vi vil arbejde med tekniske stationer og grundelementer, for at give dig de bedste forudsætninger for at udvikle dig, lige meget hvad niveau du er på. Vi springer både på airtrack og trampolin. De spring du lærer vil du have mulighed for at vise i vores opvisning.

MOTOR[-]LÆRE

I faget motorlære tager vi udgangspunkt i det praktiske: en knallert, en scooter, en plæneklipper, en havetraktor, eller en helt anden ting med motor. Ved at skille tingene ad og få tingene til at køre lærer vi noget om, hvordan en motor fungerer, om gearkasse, om tænding, kobling, bremser osv. Du må gerne selv medbringe ting, der skal gøres køreklar (en gammel knallert, havetraktor og lign.).
Faget er både for dig, der er nybegynder indenfor motor og for dig, der har ”makket” i længere tid.

HESTESPRING

Hestespring foregår én gang ugentligt ved konkurrencerytter Sofia Westergaard. Kvalificeret og kompetent springundervisning, hvor der bliver lagt vægt på rytme, balance og teknik. Træningen består typisk af gymnastikspring eller banespring. Derudover vil der være enkelte teoritimer. Holdene bliver niveauinddelt, så er du/hesten helt rå eller stævnevante, så er der et hold for dig. Holdene vil bestå af 2-4 ryttere med en varighed på 30-60 min afhængig af holdets størrelse.

FILMKLUB

Filmklubben er for alle, der interesserer sig for film. Om det er, at man kan lide at se film, lave film eller gå dybere ind i filmens verden. Vi skal se absurd mange film, som vi snakker om efterfølgende. Som optakt til hver film, er der et lille oplæg omkring, hvilken genre vi skal forvente, og hvad der kendetegner genren. Når vi har set en film, snakker vi om, hvad vi synes om filmen, og hvordan vi kan se genren samt hvilke virkemidler, der er brugt til at give os den følelse, som vi sidder tilbage med. Vi vil også give os i kast med at lave en film eller 2 hen over året, hvor vi stemmer om, hvilken genre, der skal være den bærende i filmen. I filmklubben bliver du introduceret for gamle og nye film samt meget forskellige genre. Der er noget for alle. Der vil være film, som er bestemt på forhånd, og der vil være film, som kommer til afstemning.

BADMINTON

Vi skal spille en masse badminton. Rundt om nettet, engelsk badminton, en mod en, to mod to, tre mod tre, verdensmester, kryds og bolle, først til et point, først til et tilfældigt point og mange flere. Vi gennemgår og øver de forskellige slag, og hvad kan man gøre for at vinde over modstanderen. Niveauet er meget blandet, fra dem der kun har spillet lidt i haven, og til dem der har gået til det i flere år. Der er plads til alle. Det vigtigste er, at vi går derfra, med smil på læben og lidt sved på panden.

RYTMISK GYMNASTIK

Rytmisk gymnastik er for alle, som har lyst til at blive bedre til den rytmiske del af gymnastikken. Vi skal arbejde med styrke, mobilitet, smidighed og koordinering, så du får bedre forudsætning for at lave øvelserne korrekte og får bedre forståelse for og kontrol over din krop. Vi skal sammen hjælpe hinanden med, at gøre undervisningen til et rart og sjovt sted at være, hvor vi hver især kan udvikle vores rytmiske evner.

TEGNING OG TRÆKONSTRUKTION

I faget Tegning og Trækonstruktion lærer i at tegne på computer i tegneprogrammet AutoCAD, og efterfølgende bygge det vi har tegnet i værkstedet. Man får en basisviden omkring forskellige typer konstruktioner, regler og teknikker. Vi vil gennemgå opbygningen af en træhuskonstruktion, og lave et forløb, hvor vi tegner en del af konstruktionen, og derefter bygger det i værkstedet således, at vi skiftevis er ved computeren og i værkstedet.
For de skarpe, vil det også være muligt at stifte bekendtskab med 3D tegning i AutoCAD, og blive udfordret i et 3 dimensionalt univers.

FODBOLD

Vi skal spille en masse fodbold! Det skal være sjovt, der skal være masser af bold og så skal der være sved på panden – for fodbold er bare sjovest, når man giver den gas. Vi skal spille en masse kamp, men vi skal også lave en masse forskellige øvelser, der gør os til bedre fodboldspillere, og som gør det varierende og dermed sjovere.
Om du har spillet en masse fodbold før eller bare har lyst til at prøve kræfter med det, gør ikke så meget. Der er plads til alle niveauer, og det vigtigste er, at det skal være sjovt for alle.

UDELIV

Udeliv er for dig, som er klar på eventyr i naturen. Du vil prøve kræfter med ting som bålmad, klatring, kajak og kano. Vi vil generelt nyde naturen, dens ro, storartethed og måske også dens barske side.

BESØG OS

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Besøg os…

BLIV ELEV

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Tilmeld…