Vil du møde os og se skolen på en personlig rundvisning?

Indtast dine oplysninger herunder og vi kontakter dig inden for de nærmeste dage

Mange tak for din interesse. Du hører fra os 😊

VALGFAG

På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Du kan selv blande dine valgfag, så du har mulighed for virkelig at fordybe dig, eller opdage en ny interesse.

VALGFAG

På Blidstrup efterskole har vi en masse fede valgfag, udover de obligatoriske fag og linjefagene. Du kan selv blande dine valgfag, så du har mulighed for virkelig at fordybe dig, eller opdage en ny interesse.

BRÆTSPIL

I valgfaget Brætspil, dykker vi ned i et væld af både nemme og mellemsvære brætspil. Vi kommer ligeledes til at kigge på kort- og terningspil. Her skal nydes, at vi for en stund kan placere smartphonen i lommen og være sammen på den gammeldaws, og ikke digitale, facon. Selvom nogle af spillene er nemme, vil de være af en sådan art, at man har indflydelse på spillets udfald. Det kunne være Backgammon, Whist, Poker, Skak, Settlers, Trivial Pursuit, Meyer eller noget helt 8. som DU gerne vil spille.

FUNKTIONEL TRÆNING FOR PIGER

OG STYRKETRÆNING FOR DRENGE

Funktionel træning for piger består af lege, styrkeøvelser, pulstræning og løb. Vi vil benytte vores udearealer, hallen og vores fitness til at få trænet hele kroppen igennem. Funktionel træning er holdtræning med fokus på sjov og effektiv træning, der både kan laves som hold mod hold, to og to eller solo.

Styrketræning for drenge er fokuseret på styrkeøvelser i vores fitnesslokale. Her får du teknikker og øvelser til at forbedre din muskelstyrke og forbedre din form, på en god måde.

GUITAR FOR BEGYNDERE

På guitar for begyndere lærer du et af verdens mest populære instrumenter at kende. Vi spiller sange, lærer basal musikteori, som gør dig mere selvhjulpen og lærer om de forskellige guitartyper og deres opbygning. Vi spiller hovedsageligt på akustiske guitarer, men kommer også i berøring med el-guitarer.

 

HANDCRAFTS

På valgfagsholdet “Handcrafts” beskæftiger vi os med alt fra smykkeproduktion til keramik.
På holdet har man medbestemmelse i, hvad man gerne vil lave, og en god ide bliver sjældent kastet til side.
Man behøves ikke at være speciel kreativ for at gå på holdet! Vi går dog rigtig meget op i, at vi skal hygge os og man vil opleve, at lige netop det her valgfagshold er et frirum.

TEGNING OG KONSTRUKTION

NYT NYT! I faget Tegning og konstruktion lærer i at tegne på computer i tegneprogrammet AutoCAD, og efterfølgende bygge det vi har tegnet i værkstedet. Man får en basisviden omkring forskellige typer konstruktioner, regler og teknikker. Vi vil gennemgå opbygningen af en træhuskonstruktion, og lave et forløb hvor vi tegner en del af konstruktionen, og derefter bygger det i værkstedet, således at vi skiftevis er ved computeren og i værkstedet.

For de skarpe, vil det også være muligt at stifte bekendtskab med 3D tegning i AutoCAD, og blive udfordret et 3 dimensionalt univers.

e-sport

E-SPORT CASUAL

Hvis du elsker at game uden at det skal være alt for seriøst – så er esport casual lige noget for dig. På holdet spiller vi både nye og gamle spil, og du vil have medbestemmelse i, hvilke spil der games. Vi vil også afholde miniturneringer i arkade, fodbold og kampspil på storskærm. Vores fokus er at skabe et godt sammenhold omkring gaming.

SAMMENSPIL

Hvis du synes det er fedt at spille musik med andre, og fyre den af med det vildeste pop og rock, så er sammenspil for dig. Vi spiller både nye og ældre numre. Måske du har et fortrukken instrument, eller gerne vil prøve at spille andre instrumenter, om du er en garvet musiker eller synger pivfalskt betyder ingenting.

SPRINGGYMNASTIK

Alle kan være med om man er nybegynder eller øvet, vi vil arbejde med tekniske stationer og grundelementer, for at giver dig de bedste forudsætninger for at udvikle dig, lige meget hvad niveau du er på. Vi springer både på airtrack og trampolin. De spring du lærer vil du have mulighed for at vise i vores opvisning.

Vi har både et pigespring-valgfag og et mixspring-valgfag.

MOTOR[-]LÆRE

I faget motorlære tager vi udgangspunkt i det praktiske: en knallert, en scooter, en plæneklipper, en havetraktor, eller en helt anden ting med motor. Ved at skille tingene ad og få tingene til at køre lærer vi noget om, hvordan en motor fungerer, om gearkasse, om tænding, kobling, bremser osv. Du må gerne selv medbringe ting, der skal gøres køreklar (en gammel knallert, havetraktor og lign.).
Faget er både for dig, der er nybegynder indenfor motor og for dig, der har ”makket” i længere tid.

HESTESPRING

1 x 45 min. holdundervisning om ugen af med konkurrencerytter Sofia Westergaard.
Kvalificeret og kompetent springundervisning, hvor der bliver lagt vægt på god teknisk ridning.
Holdende bliver niveau inddelt, så er du/hesten helt rå eller stævnevante er der et hold for dig.

FODBOLD

Hvis du kan lide at sparke til en BOLD, få græs under fødderne og juble sammen med dine holdkammerater, jamen så er valgfaget fodbold lige noget for dig. ALLE er velkomne, både Ronaldo og Ronja – Og vi deltager både i venskabskampe og Efterskolernes Nordjyske Mesterskaber.

KAJAK

Vil du gerne udfordre dig selv og prøve at sejle i kajak, så er det bare med at hoppe i det våde element. Du kommer til at sejle ture, men lærer også, hvad du skal gøre, hvis du eller din kammerat kæntrer i kajakken.

BADMINTON

Vi skal spille en masse badminton. Rundt om nettet, en mod en, to mod to, tre mod tre, først til et point, først til et tilfældigt point og mange flere. Vi gennemgår de forskellige slag og hvad kan man gøre for at vinde over modstanderen. Niveauet er meget blandet, fra dem der ikke har spillet før, udover måske i haven, og til dem der har gået til det i flere år. Der er plads til alle og det vigtigste er, at vi går derfra med smil på læben og lidt sved på panden.

DANS OG RYTMISK GYMNASTIK FOR ALLE

Kan du ikke få nok af at danse og lave gymnastik? Eller vil du gerne prøve det, selvom du har et andet linjefag, så er valgfaget “Dans og Rytmisk gymnastik for alle” lige noget for dig.

BESØG OS

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Besøg os…

BLIV ELEV

Det bedste indblik får du klart ved at komme på besøg og vi har ALTID åben for gæster som gerne vil opleve den ægte efterskolestemning og snuse til hvad det vil sige at gå på Blidstrup.

Tænker du på at blive elev, kan du altid ringe eller skrive til os og booke et besøg, men du kan også benytte dig af vores åbent hus dage hvor vi gir’ den gas med live linjefag, elevrundvisninger, musik, lækkerier og meget meget mere.

 

Tilmeld…